Een verkoper die wordt gelokt door het Siren Song van sociale media kan binnenlopen om wakker te worden met een roze slip. Dit nieuwe communicatiekanaal is rijp voor kansen, maar het is waarschijnlijker dat u uw tijd verspilt dan dat u een voorsprong krijgt – als u het verkeerd doet.

Ik hoop dat ik kan helpen om de slangolie en fatale misstappen te verwijderen.

Wat is sociale media voor verkoop?

De eerste stap is om uw perceptie van wat sociale media voor u zouden moeten zijn, correct vorm te geven. Ik zie sociale media graag als een mix tussen een contactendatabase en een CRM-systeem. Als het correct wordt gebruikt, zal het u een gestage stroom nieuws en updates geven die belangrijk zijn voor uw prospects.

De meeste tools voor sociale media vragen u onmiddellijk Donateurs werven om uw contacten in te laden (d.w.z. vanuit Outlook, Gmail of een ander e-mailadresboek). Dit geeft u een voorsprong om te vinden wie in uw verkoopdatabase of prospectlijst al actief deelneemt aan sociale media.

Ik garandeer je dat je verrast zult zijn.

Hoe verkoopkansen te verkennen

Met een gestage stroom van door gebruikers gegenereerde inhoud die afkomstig is van uw contacten, is uw volgende uitdaging het beheersen van de ruis.

Gelukkig hebben de meeste van deze tools robuuste zoektools. Ik raad u ten zeerste aan de zoekfunctie te gebruiken om verkoopkansen te lokaliseren. Scannen door de rommel is een goed idee om de heersende trends te meten en te begrijpen, maar laat u niet meeslepen – scan alleen!

Je kunt ook waarschuwingen instellen binnen de sociale tools of via Google Alerts om je e-mailmeldingen te sturen van dingen waarin je geïnteresseerd bent. Nogmaals, het doel is om de goede dingen te oogsten en de algehele rommel zoveel mogelijk te vermijden.

Zoek naar kansen om eerst prospects te helpen

Zodra je je contacten een paar minuten per dag hebt geladen, zal het bekijken van LinkedIn, Facebook en Twitter je meer dan genoeg inspiratie en gelegenheid geven om deze mensen te bellen. Als je het naar een geavanceerd niveau brengt, kun je de tool zelf gebruiken om met deze mensen in contact te komen en met hen te communiceren – door hun eigen agenda’s en geloofwaardigheid op het socialemediakanaal te becommentariëren en te promoten.

Zeer waarschijnlijk ziet u kansen om deze verkoopkansen te helpen hun eigen doelstellingen te bereiken. Kun je ze voorstellen aan mensen die ze willen ontmoeten? Kun je ze helpen met advies of expertise voordat je zelfs maar een verkoop bespreekt? Kunt u helpen hun positie of geloofwaardigheid in hun branche of peer group te vergroten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *